Alışveriş sepetiniz boş!

Gliserin 1000ml - Dermosept

Ürün Kodu: Gliserin
Stok Durumu: Stokta var
KDV Dahil: 22,42TL
KDV Hariç: 19,00TL
Miktar:
+ ــ
  ya da  
Satın alabilmek için asgari miktar: 5

Gliserin 1000ml - Dermosept

Gliserin Ne İşe Yarar:

Gliserin ne işe yarar, gliserini günlük hayatımızda pek çok alanda kullanmaktayız. Ama en çok bilipte kullandığımız yerler ellerimiz ve ayaklarımız, özellikle de çatlamış yada sertleşmiş topuklarımız dır.

Çünkü eminim ki bir çok insan gliserini sadece cilt nemlendirici ve yumuşatıcı özelliği ile tanıyor ve biliyor. Oysa ki kullanım alanı oldukça geniş olan gliserini farkında olmadan bir çok üründe tüketmekteyiz. Tıp dilindeki adı gliserol olan gliserin, renksiz, kokusuz, yakıcı, şekerli, şurup kıvamında bir sıvıdır.

Gliserin zehirli değildir ve başka maddelerle de (su, meyve yağları, gül suyu gibi) karıştırılıp kullanılabilmektedir, hiçbir yan etkisi de bulunmamaktadır. Gliserin yüksek nemlendirme özelliğine sahiptir ve hacminin 4 katı kadar suyu tutabilirler.

Gliserinin hayvansal ve bitkisel olarak 2 ayrı çeşidi bulunmaktadır. Saç ve cilt bakımında genelde bitkisel olan gliserin kullanılmaktadır. Peki gliserin nerelerde kullanılır ve ne işe yarar? Şimdi gliserinin sizi şaşırtabilecek kullanım alanlarına birlikte bakalım.

Gliserin ne işe yarar, nerelerde kullanırız?

  • Gliserin şeker kullanılan ürünlerde, şeker yerine kullanılabilir.

  • Dondurma yapımında (kıvamı sağlamak için) kullanılır.

  • Gıda sektöründe bir çok yiyecek ve içecekte kullanılmaktadır.

    Gliserin Ne İşe Yarar

  • Likörde kıvamı kalınlaştırmak için kullanılır.

  • Çeşitli ilaç ve şuruplarda tatlandırıcı olarak kullanılır.

  • Kabızlık problemlerinde fitil olarak tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

  • Mum üretiminde kullanılır.

  • Bir çok kozmetik üründe (saç bakım ürünleri, cilt bakım ürünleri, kişisel bakım ürünleri) yüksek nemlendirme özelliği nedeniyle kullanılmaktadır.

  • Diş macunu, ağız gargaraları, traş kremleri gibi ürünlerde de bulunmaktadır.

  • Nargile tütünlerinde de nem tutucu özelliği olduğu için kullanılmaktadır. 

  • Sabun üretiminde kullanılmaktadır.

  • Dinamit yapımında kullanılır.

  • Kulak ağrısını gidermek için ve kulak temizliği için kullanılır

  • Şeker hastalarının kullandığı çeşitli merhemler de kullanılır. 

  • Cilt üzerindeki yaraların daha çabuk iyileşmesi için kullanılır.

  • Çeşitli cilt hastalıklarında (sedef gibi) cilt kuruluğunu gidermek ve oluşan lezyonların iyileşmesini sağlamak amacı ile kullanılır.

  • Romatizmal ağrıları (düzenli kullanımda) gidermek için kullanılır. 

  • Buz fabrikalarında kullanılır.

  • Bir çok yüz maskesinde kullanılır.

  • Çatlayan topukların tedavisi için kullanılır.

  • El ve yüz için nemlendirici olarak kullanılır.
     

ALINTIDIR.
https://www.gliserin.org/gliserin-ne-ise-yarar.html

Yorum Yap

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'ye dönüştürülmez!


Oylama:
Kötü           İyi

Doğrulama kodunu giriniz:
  

Devam

Etiketler: